Področja

V podjetju Partikless smo se že ob ustanovitvi zavezali k odličnosti na vseh področjih.

V času razvoja podjetja smo se specializirali na pripravo procesne in obdelavo odpadne vode. Bistveno področje našega delovanja torej predstavlja ekologija. Z našo ponudbo želimo zadovoljiti stranke, ki iščejo ter zahtevajo vrhunsko kakovost in trajnostne rešitve.

Med drugimi sodelujemo s priznanimi proizvajalci filtrov za tekočine in filtrskih ohišij, ki slovijo po visoki kakovosti svojih izdelkov. Naši partnerji imajo široko ponudbo najrazličnejših filtrov ter slovijo po hitri obdelavi naročil in dobavi. Ponudba filtrov zajema vse vrste svečnih filtrov (globinski, nagubani, membranski), oglene filtre, filter kapsule, vrečaste filtre …

Farmacija in bioznanost

Naše visoko specializirane membrane uspešno nadomeščajo centrifugacijske, ekstrakcijske in rotacijske vakuumske filtre na farmacevtskem trgu. Zagotavljamo filtracijsko tehnologijo za sfero bioznanosti, ki stroškovno učinkovito koncentrira, purificira in klarificira izbrane spojine, kar omogoča visok donos izjemno čistega produkta. Tovrstni separacijski procesi naslednje generacije filtrirajo tudi biokemikalije in biomateriale za sestavine hrane in krme.

Avtomobilska industrija

V postopku elektrolitskega barvanja, kjer se na avtomobile in druge kovinske izdelke nanašajo v vodi topna barvila, naši filtracijski sistemi obnovijo več kot 99 % barvne smole in pigmentov ter izredno povečajo učinkovitost postopka in zmanjšajo odpadke. S tesnim sodelovanjem s proizvajalci, da bi usvojili razumevanje njihovih postopkov, smo kot prvi ustvarili rešitve za večjo stroškovno učinkovitost in delovno uspešnost. Naše ultrafiltracijske in nanofiltracijske membrane za anodno in katodno elektrolitsko barvo zmanjšuje porabo deionizirane vode, zmanjšuje količino odpadne vode, izboljšuje obnovo trdnih ostankov barv in prevodnost kontrolne barvne kopeli ter potencialno omejuje napake.

Prehrambena industrija

Ohranjanje ravnovesja med ustvarjanjem visoko kakovostnih mlečnih sestavin in nizkimi proizvodnimi stroški utegne predstavljati velik izziv. Naša linija membranskih produktov uporablja filtracijsko tehnologijo z navzkrižnim pretokom, odporno na mehurčke, za izboljšanje energetske učinkovitosti, zmanjšanje obratovalnih stroškov, dvig produktivnosti in zmanjšanje tveganja kontaminacije. Naše membrane so kos ostrim čistilnim zahtevam, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo in optimizira vsak korak membranske obdelave mleka.

Voda in odpadna voda

Naše napredne tehnologije izpolnjujejo stroge standarde kakovosti vode ter lahko obdelujejo vodo iz različnih virov, med drugim podtalnico, površinsko vodo, morsko vodo in slankasto vodo. Naše rešitve so stroškovno učinkovite, zmanjšujejo potrebno delovno silo, energijo in količino čistilnih kemikalij, medtem ko odstranjujejo motnost, raztopljene trdne delce, viruse in bakterije, mulj in kovine.

Nafta, plin, rudarstvo in rafiniranje kovin

Rafinerije in črpališča nafte in plina se soočajo s številnimi ovirami pri zagotavljanju učinkovitega in stroškovno vzdržnega obratovanja. Rudarstvo in rafiniranje kovin sta dejavnosti, ki zahtevata veliko virov ter pomenita visoke kapitalske in obratovalne stroške.

Filtracija zraka

Zrak je povsod. V naših domovih. Na naših delovnih mestih. V bolnišnicah. Šolah. Omogoča nam življenje. Toda milijoni nevidnih delcev vsak trenutek lebdijo okrog nas – vplivajo na naše zdravje, kakovost dihanja, instrumente, ki upravljajo naše obrate in proizvajajo naše izdelke.

Splošna industrija

V podjetju Partikless prepoznavamo čedalje večjo potrebo po preprostih postopkih obratovanja ter obdelave vode in odpadne vode v industrijske namene. Naš portfelj separacijskih tehnologij temelji na desetletjih izkušenj in predanosti našega podjetja inovacijam, ki našim strankam omogočajo dosegljive rešitve na področju purifikacije, obnavljanja in ponovne uporabe. Naše tehnologije so primerne za spoprijemanje z najzahtevnejšimi industrijskimi izzivi, od obdelave kovin do proizvodnje.

Deakoholizacija in rekuperacija topil

Podjetje Partikless nudi napredno procesno znanje in specifično ekspertizo za učinkovito odstranjevanje alkohola pivovarnam in drugim proizvajalcem pijač, da lahko dosežejo skoraj ničelni delež vsebnosti alkohola v pivu, vinu in jabolčniku. Z dizajnom in ponudbo stolpičev z Montzovim unikatnim BSH pakiranjem in visoko zmogljivih distribucijskih sistemov ter s pomočjo tehnologije, ki odstranjuje alkohol pri nizkih temperaturah ob hkratni nežni obdelavi piva in vina, lahko Montzove rešitve zagotovijo alkoholne stopnje pod 0,01 vol. %. Rezultat te elegantne obdelave piva in vina so produkti, ki zadržijo svoj naravni vonj in okus.