Prehrambena industrija
Področja • Prehrambena industrija
Ohranjanje ravnovesja med ustvarjanjem visoko kakovostnih mlečnih sestavin in nizkimi proizvodnimi stroški utegne predstavljati velik izziv. Naša linija membranskih produktov uporablja filtracijsko tehnologijo z navzkrižnim pretokom, odporno na mehurčke, za izboljšanje energetske učinkovitosti, zmanjšanje obratovalnih stroškov, dvig produktivnosti in zmanjšanje tveganja kontaminacije. Naše membrane so kos ostrim čistilnim zahtevam, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo in optimizira vsak korak membranske obdelave mleka.
Sirotka
Če koncentrirate, klarificirate ali demineralizirate beljakovine sirotke, vam lahko naš postopek separacije proteinov pomaga zmanjšati operativne stroške in povečati donos. Na voljo so vam tudi celoviti sistemi za evaporacijo, kristalizacijo in atomizacijo ter sistemi za obdelavo in embaliranje.
Idealno za:
• Izločanje maščob iz sirotke
• Koncentracijo cele sirotke
• Koncentracijo/izolacijo proteinov sirotke, atomizacijo
• Demineralizacijo sirotke
• Poliranje permeata
• Koncentracijo in atomizacijo permeata
Mleko in sirarstvo
Naše filtracijske in separacijske rešitve za proizvodnjo mleka in sira so izjemne pri koncentriranju beljakovin za vaše mlečne izdelke. Poleg membranske filtracije nudimo celovite sisteme za evaporacijo, kristalizacijon in atomizacijo, rešitve za obdelavo in embaliranje prahu ter različno opremo in rešitve za izdelavo sira.
Idealno za:
• Koncentracijo kazeina
• Standardizacijo mleka za izdelavo sira
• Koncentracijo mlečnih beljakovin
Laktoza in permeat
Naše RO/NF membrane se izvrstno obnesejo pri koncentriranju in demineraliziranju laktoznih tokov. Nudimo celovite sisteme za evaporacijo, kristalizacijon in atomizacijo ter različne rešitve za obdelavo in embaliranje prahu.
Voda in odpadna voda
Naše filtracijske in separacijske rešitve za obdelavo odpadne vode v predelavi mleka proizvajajo obnovljeno in reciklirano vodo za vrnitev v obrat oziroma neposredno usmeritev v odtok. Odvisno od izbrane tehnologije se vsebnost onesnažil bodisi zadosti zmanjša, da se voda lahko usmeri v odtok, bodisi močno koncentrira, kar pomembno zniža stroške transporta. Odpadne vode iz mlekarn so pogosto zahtevne za obdelavo, saj vsebujejo veliko raztopljenih trdnih delcev, olj in maščob, zanje je značilna tudi visoka biološka in kemijska potreba po kisiku.
Kavstična obnova
Sistemi nanofiltracijskih membran zagotavljajo stroškovno učinkovit, okolju prijazen način za obnovo dragih kavstičnih raztopin, namenjenih čiščenju opreme, ki se uporablja v predelavi.
Ohranjanje ravnovesja med zahtevami, povezanimi s stroškovno učinkovito proizvodnjo visoko kakovostne hrane, ki je varna in hranljiva, ni preprosto. To je razlog, da vam omogočamo številne rešitve za predelavo hrane, ki bodo znižale vaše stroške in hkrati povečale učinkovitost, donos in kakovost predelovalnih postopkov. Naši sistemi optimizirajo porabo vode, odstranjujejo onesnažila, obnavljajo dragocene snovi, čistijo proizvodne tokove ter obdelujejo odplake v skladu z okoljskimi standardi.
Beljakovine
Če koncentrirate, purificirate ali klarificirate rastlinske ali živalske beljakovine, vam lahko naši postopki separacije beljakovin pomagajo zmanjšati operativne stroške in povečati donos.
Idealno za:
• Rastlinske beljakovine
• Želatino
• Jajca ali jajčni albumin
• Izdelke iz živalske krvi
Sladkor in škrob
Naše filtracijske in separacijske rešitve za predelavo pridelanega sladkorja, sladil in škroba lahko ločijo sladkorje od vlaknenih in beljakovinskih nečistoč. Purifikacija in koncentracija dajeta izjemne rezultate.
Idealno za:
• Raztopine dekstroze
• Raztopine saharoze
• Pridobivanje škroba
• Pridobivanje sladkorja
Fermentacija
Veliko današnje hrane, pijače in nutracevtikov je proizvedenih s postopki fermentacije. Eden ključnih korakov v proizvodnem ciklu je klarifikacija in membrane zagotavljajo optimalno metodo purifikacije za nadaljnjo predelavo.
Idealno za:
• Aminokisline
• Encime
• Organske kisline
• Kvasovke
• Kis
Tehnološka voda
Naše filtracijske in separacijske rešitve za tehnološko vodo odstranjujejo bakterije, viruse, trdne delce v suspenzijah in raztopinah, kjer je to potrebno.
Idealno za:
• Mestno vodo
• Površinsko vodo
Voda in odpadna voda
Naše filtracijske in separacijske rešitve za obdelavo odpadne vode v predelavi mleka proizvajajo obnovljeno in reciklirano vodo za vrnitev v obrat oziroma neposredno usmeritev v odtok. Odvisno od izbrane tehnologije se vsebnost onesnažil bodisi zadosti zmanjša, da se voda lahko usmeri v odtok, bodisi močno koncentrira, kar pomembno zniža stroške transporta. Odpadne vode iz mlekarn so pogosto zahtevne za obdelavo, saj vsebujejo veliko raztopljenih trdnih delcev, olj in maščob, zanje je značilna tudi visoka biološka in kemijska potreba po kisiku.
Idealno za:
• Pekarne
• Mlekarne
• Predelavo jedilnega olja
• Začimbe in prelive
• Predelavo mesa in perutnine
• Odpadke v restavracijah
• Škrob
• Predelavo solat in zelenjave
• Mesnice in predelovalnice živalskih produktov
Na voljo imamo več membranskih produktov kot kateri koli drug proizvajalec, zato se naša filtracija uporablja za predelavo ustekleničene vode, soka, vina in drugih pijač. Proizvajalcem pomagamo koncentrirati, klarificirati in purificirati njihove izdelke. Za najbolj priljubljenimi pijačami na svetu, od vode do vina, stoji pametna tehnologija.
Pivo
Kot ponudnik celovite rešitve uporabljamo naše izkušnje in strokovno znanje za razvoj filtrov za filtracijo piva z navzkrižnim pretokom. Naše energetsko učinkovite in okolju prijazne filtracijske rešitve pomagajo vašemu podjetju upoštevati vse strožje zahteve glede kakovosti izdelkov.
Idealno za:
• Pivo tipa lager
• Pivo tipa ale
• Specialna piva
• Pivski liker
Vino
Kot ponudnik celovite rešitve si prizadevamo izboljšati učinkovitost in donos pri vaši proizvodnji vina. Nudimo vam naše sisteme za filtracijo vina z navzkrižnim pretokom, ki poskrbijo za klarifikacijo vina, ter drožne sisteme, ki iztisnejo več vina iz droži in povečajo vinsko proizvodnjo. Naše RO in NF tehnologije se uporabljajo za zniževanje alkoholne stopnje in kislosti v vinih.
Idealno za:
• Rdeče vino
• Belo vino
• Vinske droži
Sok
Naši membranski produkti so zasnovani za zagotavljanje najučinkovitejše klarifikacije najrazličnejših vrst sokov. Proizvajalci sokov po svetu uporabljajo naše membrane za filtriranje svetlih ali temnih sokov, ki odstranijo zgolj motnost, medtem ko se barva, okus in vonj ohranijo.
Idealno za:
• Jabolčni, hruškov, češnjev sok
• Grozdni sok
• Brusnični sok
• Pomarančni, limonin, limetin sok
• Sok rdeče pese
• Eksotične sokove (guavin, mangov, itn.)
Kava in čaj
Naši membranski produkti se uporabljajo za klarifikacijo in koncentracijo kavnih in čajnih izdelkov.
Idealno za:
• Kavo
• Čaj
• “Cold brew” kava
Voda in odpadna voda
Naše filtracijske in separacijske rešitve za obdelavo odpadne vode v predelavi pijač proizvajajo obnovljeno in reciklirano vodo za vrnitev v obrat oziroma neposredno usmeritev v odtok. Odpadne vode v teh panogah običajno vsebujejo visoke stopnje sladkorjev (z visoko biološko in kemijsko potrebo po kisiku), pri določenih vrstah uporabe se pogosto pojavi odvečni etanol.
Idealno za:
• Sok
• Kavo
• Čaj
• Brezalkoholne pijače
• Pivo
• Vino